Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Postat de Oana in Slow Cooker
1 Oct 2018 | 10257 vizualizari

Prajitura asta cu mere e vis!! Suuuuper pufoasa, aerata si umeda, perfecta! Si aromata si delicioasa si..si...si... Trebuie sa o incercati neaparat!

Ingrediente

Umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 100 g zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara

Blat:

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite coaja deshidratata de lamaie

In plus:

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.

Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.

 Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase. Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare. Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.

 In vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine. Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.

 Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.

Se pune un platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.

Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ksenya

Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place....

Citeste continuarea

Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot

Postat de AdrianUdrea

Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului. Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2018, 12:52
tare buna si aluatul a crescut asa frumos!
la 01.10.2018, 13:00
Foarte buna, prajitura!
la 01.10.2018, 13:23
buna buna
la 01.10.2018, 13:26
la 01.10.2018, 13:47
Simo, dar sa vezi ce textura are! La cuptor nu iese asa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking