Ingrediente
- Ingrediente Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
- 1 kg biscuiti
- 400 ml apa
- 300 g margarina
- 200 g stafide
- rahat
- nuca macinata
- 200 g zahar
- 4 linguri cacao
- nuca cocos
- esenta rom
Mod de preparare
Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici.
Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste.
Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe, apoi opreste focul.
Adauga stafidele, esenta rom, rahatul, nuca si amesteca, apoi lasa sa se racoresca 5 minute.
Peste biscuitii zdrobiti toarna compozitia obtinuta si amesteca cu lingura foarte bine, apoi lasa vreo 10 minute sa se raceasca.
Intinde pe masa o folie plastic sau aluminiu, presara nuca cocos, toarna tompozitia de biscuiti si formeaza ruloul. Da-i forma de salam si pe deasupra presara nuca cocos, impacheteaza si ruleaza strans.
Lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.
Se taie rece!
Pentru zilele de post, va recomandam si Placinta cu mere, de post, Strudele de post cu mere sau un Chec marmorat, de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|