Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Postat de gaby_d in Torturi
7 Oct 2014 | 114417 vizualizari
Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort De foarte mult timp aveam in lista prepararea acestei retete de Tort Egiptean, dar nu stiu de ce mi se parea greu de facut. Insa nu e DELOC! greu. Prepararea foilor cu nuca merge ca pe banda, crema de vanilie e o crema usor de facut, de frisca..nici nu mai zic, iar de mancat, e cel mai simplu! :))) Tortul l-am facut cu ocazia aniversarii celor 10 ani impliniti de fiul meu, Danut. I-a placut extrem de mult si-a zis:  "E cel mai bun tort pe care l-am mancat in viata mea!" Tort Egiptean

Ingrediente

Ingrediente Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Blat x4:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina
  • 40 gr nuca macinata
  • un varf cutit sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri si jumatate amidon alimentar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 170 gr unt

Crema de frisca:

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate

In plus:

  • 200 gr nuca sau alune, tocate

Mod de preparare

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si omogenizezi amestecand de jos in sus, usor, usor.

Pui amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelezi si bagi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).

Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.

Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului si lasi foile la racit.

Crema de vanilie: Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.

Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.

Crema de frisca: Mixezi smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.

Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.

Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza.

Asamblare: Asaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia de copt deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia de copt. E mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.

Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.

Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata, iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! :-)))))

Incercati si reteta de tort Diplomat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Intercontinental

Postat de miha

Desert tort Intercontinental

Blat:  Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Tort cu visine si branza

Postat de rocsi_1612

Tort cu visine si branza

Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2014, 13:06
Sa ma repet? e la favorite si peste 3 luni o sa fie si pe masa mea
la 07.10.2014, 13:06
Super
la 07.10.2014, 13:08
Ma omori am doua onomastici in noiembrie asa ca sper sa-l fac atunci
la 07.10.2014, 13:16
sper sa reusesc si eu sa-l fac...cand, chiar nu stiu
la 07.10.2014, 13:16
Te-ai cam lăudat un pic, dar, de data asta pe drept. ) .
Urez şi aici, cum e firesc, ani minunaţi lui Dănuţ.

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking