Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

Postat de Pungasa_Rogue in Conserve
7 Oct 2016 | 11102 vizualizari
Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna este perfecta pentru deserturi Desi unii se feresc de el, dovleacul placintar este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir. La fel de important este sa fie fiert suficient. Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc. Sunt necesare doar cateva ingrediente: dovleac, zahar.  

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna sunt:
  • 2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 700 g zahar (sau dupa gust);
  • 200-300 ml apa (daca este cazul).
  • 2 borcane de 800 g si unul de 400 g.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 200-300 de ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care dovleacul calit se pune in borcane. Se pun capacele la borcane si se fierb pe baie de abur inca 30-40 de minute (Intr-o cratita se aseaza un prosop, apoi se pun borcanele si se completeaza cu apa pana aproape de gura borcanelor. Apa trebuie sa fie aproximativ la aceeasi temperatura ca si borcanele.). Se lasa boranele sa se raceasca in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc. Atunci cand il folositi se poate adauga pudra de scortisoara pentru un plus de aroma, si daca va place, si putin ghimbir.

Vezi si reteta de Mere la borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei conservati in ulei

Postat de Ina

Dovlecei conservati in ulei

Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru  a-si elimina apa. Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem...

Citeste continuarea

Sos pentru paste la borcan

Postat de simona72

Sos pentru paste la borcan

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2016, 09:28
la 07.10.2016, 09:38
Ce culoare frumoasa are!
la 07.10.2016, 09:53
Bun o fi !!!
la 07.10.2016, 09:55
are o culoare foarte faina
la 07.10.2016, 09:57

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking