Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl in Prajituri
24 Sep 2022 | 5981 vizualizari
Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

De mult timp pusesem ochii pe aceasta Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar. Le văzusem la Andra și mi-au placut tare mult. Au ieșit delicioase și le-au plăcut și fetelor mele foarte mult. Sunt necesare cateva ingrediente: faina,zahar,lapte,dovleac si ou.

Ingrediente

  • -Ingredientele pentru Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
  • pentru aluat:
  • 120 g dovleac plăcintar pasat
  • 20 g zahăr
  • circa 270 g făină
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscată
  • 70 g lapte
  • 30 g apa
  • 5 g esenta de vanilie
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • -pentru umplutură:
  • 180 g dovleac plăcintar pasat
  • 40g zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • -pentru uns + decor:
  • 1 gălbenuș + 1 lingură lapte
  • migdale pentru codita
  • 6 ațe groase/sfori de 80 cm fiecare

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute (când vârful cuțitului intră ușor în pulpă). Dupa ce s-a răcit, se stoarce zeama în mână și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical.

Se cerne făină într-un castron (200 g) și se adaugă zahărul, sare si drojdie uscată si se amesteca.

Se incălzesc laptele, apa si esenta de vanilie și se toarnă peste făină. Se amestecă totul, apoi se adaugă dovleacul (120 g). Se frământă aluatul și se încorporează untul. Se mai adaugă făină daca este necesar și se frământă aluatul până când nu se mai lipește de castron (eu am mai adăugat 70 g făină).
Din aluat se formează o bilă, care se lasă la crescut la loc cald, într-un castron acoperit cu un prosop sau folie alimentară, pentru 40-50 de minute.
Se dau ațele/sforile prin făină.

Pentru umplutură se amestecă 180g piure de dovleac cu 40g zahăr și o lingură de scorțișoară.


După ce aluatul a crescut, se pune pe o hârtie de copt, se întinde cu sucitorul și se taie în șase. Din fiecare parte se formează câte o bilă care se aplatizează și se umple cu dovleac. Se dă formă de bila din nou (se adună marginile aluatului spre centru, deasupra umpluturii de dovleac și se strâng bine cu degetele) și se leagă cu o ață astfel încât să iasă 8 părți. Se asează "dovlecii" într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu o folie (fără a atinge dovlecii) și se lasă să crească la loc cald, pentru 20 de minute.
După ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte și se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos.
Se lasă să se răcească, apoi li se scot ațele, li se pune în mijloc o migdală cu rolul de codiță și se servesc.

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

Postat de Oana

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete...

Citeste continuarea

Desert prajitura Valurile Dunarii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Valurile Dunarii

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2022, 09:22
la 25.09.2022, 11:19
ce frumuseti
la 25.09.2022, 17:01
Ce frumos!!!
la 25.09.2022, 22:05
Ce frumosi sunt !
la 26.09.2022, 09:07
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking