Drob din ficat de pui

Postat de simona72 in Ficat
10 Noi 2013 | 87199 vizualizari
Drob din ficat de pui

Stiu ca nu este Pastele, dar chiar am vrut un aperitiv fara maioneza, care nu are nevoie de multa migaleala si pe care-l mananci mai rar....eu fac doar de Sfintele sarbatori de Paste din organe de miel sau ied, dar acum l-am folosit ca si aperitiv...

Ingrediente

  • 800 gr ficatei de pasare
  • 1 praz mare sau 3 legaturi de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper cate 1 lingurita sau dupa gust
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pesmet

Mod de preparare

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se lasa la inabusit 10 minute pe o parte si alte 5-10 minute pe cealalta parte.

Dupa ce ficatul s-a inabusit suficient, se lasa sa se racoreasca si se marunteste prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.

Prazul se taie pe toata lungimea lui si se spala bine printre foite. Se taie feliute si se caleste usor,cat sa se inmoaie, in 2 linguri ulei de masline.

Intr-un castron suficient de mare se adauga ficatul maruntit si zeama lasata de ficat in timpul inabusirii, prazul, patrunfelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si ienibahar dupa gust si ouale. Se amesteca toate ingredientele.

Se pregateste o tava de chec, se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia de drob in tava pregatita si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-30 minute, pana devine usor rumena deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu legume de sezon. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Drob din ficatei de pui

Postat de sufletista

Drob din ficatei de pui

Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 11:23
Foarte bine ai facut Imi place mult si eu zic ca de pui si porc putem face practic oricand
la 10.11.2013, 11:25
la 10.11.2013, 11:25
Asa e Timi, se poate face oricand.Multumesc!
la 10.11.2013, 11:28
Ce fain si bun
la 10.11.2013, 11:32
Super! si eu prepar oricand am pofta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking