Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot

Postat de Satisfyyourcravings in Slow Cooker
4 Mai 2017 | 3484 vizualizari
Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • Pentru fasole:
  • 4 cani fasole alba uscata
  • 750 grame ciolan afumat cu os
  • piper
  • Pentru turta:
  • 1/4 cana plus 2 linguri ulei
  • 1 cana malai
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte acru
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore sunt de ajuns. Se mai adauga apa, daca este nevoie. Se amesteca frecvent pentru a obtine un preparat cremos. 

Pentru turta, se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de fonta (potrivita si pentru cuptor), la foc mediu.

Se amesteca malaiul cu faina si sare.

Intr-un alt bol, se amesteca cele doua tipuri de lapte si oul si se adauga peste ingredientele uscate. Se adauga praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pentru omogenizare.

Se adauga uleiul fierbinte, pastrand in tigaie doua linguri si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tigaie, netezind suprafata cu o spatula. Se coace 20-25 de minute sau pana devine aurie-bruna la suprafata. 

Se serveste impreuna cu fasolea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciolan cu fasole la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Ciolan cu fasole la slow cooker Crock-Pot

De această dată am testat aparatul slow cooker Crock-Pot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D Se conectează la sursa de...

Citeste continuarea

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2017, 15:33
la 04.05.2017, 15:59
la 04.05.2017, 20:53
Nu refuz o portie!
la 30.06.2017, 16:45
Bună și sățioasă!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking