Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

Postat de RODIMUR in Curcan
11 Aug 2019 | 10356 vizualizari
Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică  patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.

Ingrediente

  • 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Garnitură:
  • 2 cartofi roz, mari

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.

Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.

Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu cartofi fierți natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii.

Se presară pătrunjel tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Papricas de curcan

Postat de oanapl

Papricas de curcan

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2019, 10:30
la 11.08.2019, 10:36
Mulțumesc, Daniela!
la 11.08.2019, 11:48
la 11.08.2019, 12:06
Ce bun! Nu am mai mancat demult ficat de curcan Tocmai mi-ai dat o idee
la 11.08.2019, 12:07
Mulțumesc, Diana!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking