Ingrediente
- 500 gr ficat pui
- 1 cescuta lapte
- 30 gr unt
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper rosu proaspat macinat
- 3-4 catei de usturoi
- patrunjel verde
- zeama dec lamaie dupa gust
- mamaliga pentru servit
Mod de preparare
Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem.
Il punem intr-un castron si turnam laptele. Acoperim castronul si il lasam la frigider 30 de minute.
Intr-o tigaie punem untul si uleiul la foc. Scurgem ficatii din lapte si ii punem in tigaie. Acoperim cu un capac si dam focul la iute. Intoarcem ficatii pe toate partile.
Cand ficatii sunt aproape rumeniti, aruncam in tigaie usturoiul taiat marunt si presaram putina sare.
Dam jos tigaia si scoatem ficatul pe un platou. In grasimea ramasa de la ficat stoarcem zeama de lamaie si punem piperul. Turnam grasimea peste ficat. Presaram patrunjel verde. Servim ficatul imediat cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui prajit la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|