Foietaj cu ciuperci - de post

Postat de mirela0911 in Mancaruri de post
21 Mar 2019 | 12717 vizualizari
Foietaj cu ciuperci - de post

O gustare perfecta care poate fi luata atat la scoala cat si la serviciu. Si este de post, numai buna in aceste zile. Retete de post creative

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g ciuperci brune
  • 3 lg ulei de masline
  • o mana de masline verzi cu ardei
  • 1 lgt amestec ierburi italiene
  • 1/2 lgt boia de ardei iute
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile taiate. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca pana scade apa lasata de ele.

Se taie felii maslinele verzi umplute cu ardei. Se adauga peste ciuperci si se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga amestecul de ierburi italiene si boia iute. Se amesteca totul bine, se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se trage deoparte. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a dezghetat aluatul, se pune pe masa de lucru infainata si se mai intinde putin cu sucitorul. Se taie fasii pe verticala si orizontala rezultand 20 de patratele. 

Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita plina cu ciuperci apoi se impatura fiecare formand un triunghi. Cu o furculita apasam marginile pentru a se lipi si a nu iesi umplutura afara la coacere.

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru cca 20-25 de minute. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Aperitiv palmieri cu ciuperci

Postat de Bunica

Aperitiv palmieri cu ciuperci

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile curatate si spalate le pui la fiert pentru 20 minute. Le stingi focul,le scoti si le tai in bucati mici. Ceapa se...

Citeste continuarea

Placinta gradinarului

Postat de Angelica

Placinta gradinarului

*Pentru inceput... 1.Pornim cuptorul si il preincalzim la 180 de grade. 2.Tapetam cu ulei  6-8 forme ceramice (depinde de marime) si pe fundul lor  punem cate o bucata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2019, 19:34
la 21.03.2019, 19:36
Dacă e cu ciuperci sigur îmi place
la 21.03.2019, 19:39
Yammi
la 21.03.2019, 19:41
Super bune!
la 21.03.2019, 19:48

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking