Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- 60 g gris
- 20 g faina
- 2 oua
- un varf cutit sare
- esenta de vanilie
- 10 prune
- pentru crusta
- 100 g pesmet
- 40 g unt
- 3 linguri zahar
- 1 varf cutit scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min.
Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se rumeneste fruos cca 3 min,adaugam zaharul si zaharul vanilat,amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Cu alutorul unei linguri adaugam aluat in palma umedat si o aplatizam,adaugam 1 pruna in mijloc si formam galustele.
Le asezam pe un tocator sau un platou.
Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca am adaugat galustele si le-am fiert cca 15 min.
Cand au fost gata le-am tavalit prin pesmetul din tigaie si le asezam pe un platou
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|