Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
23 Oct 2020 | 5549 vizualizari
Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Interesant inlocuirea pesmetului cu biscuiti sfaramati. Foarte bune.

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • 30 prune mici
  • 100 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g biscuiti
  • 50 g unt
  • un praf sare

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung de consistenta pesmetului.

Intr-o tigaie se pune untul, se adauga biscuitii sfaramati si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste se amesteca cu zaharul amestecat cu scortisoara ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata Orange-Campari

Postat de katty

Desert inghetata Orange-Campari

Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata....

Citeste continuarea

Faguri cu budinca de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Faguri cu budinca de capsuni

Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul. Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2020, 17:35
la 23.10.2020, 21:32
Bune!
la 23.10.2020, 23:18
Cat de bune trebuie să fie🤗
la 24.10.2020, 09:46
Grozav de bune!
la 24.10.2020, 10:06
Delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking