Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
23 Oct 2020 | 5537 vizualizari
Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Interesant inlocuirea pesmetului cu biscuiti sfaramati. Foarte bune.

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • 30 prune mici
  • 100 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g biscuiti
  • 50 g unt
  • un praf sare

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung de consistenta pesmetului.

Intr-o tigaie se pune untul, se adauga biscuitii sfaramati si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste se amesteca cu zaharul amestecat cu scortisoara ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri vanilate cu portocala

Postat de Pungasa_Rogue

Fursecuri vanilate cu portocala

Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de sufletista

Desert nuci umplute cu nutella

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2020, 17:35
la 23.10.2020, 21:32
Bune!
la 23.10.2020, 23:18
Cat de bune trebuie să fie🤗
la 24.10.2020, 09:46
Grozav de bune!
la 24.10.2020, 10:06
Delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking