Desert gogosi poloneze- Paczki

Postat de ctlina in Prajituri
18 Mar 2018 | 4862 vizualizari
Desert gogosi poloneze- Paczki

Pączki sunt gogosi rotunde traditionale poloneze. Pot fi umplute cu dulceata de capsuni sau de trandifiri sau pot fi servite simple pudrate generos cu zahar.  La fel de bune ca si gogosile noastre :) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/gogosi-poloneze-paczki.html

Ingrediente

  • 350-375g de faina
  • 1 varf de sare
  • 80 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 20 g de unt topit
  • 12 cl de lapte caldut
  • 15 g de drojdie proaspata

Mod de preparare

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.

Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.

Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.

Adaugati un pic de faina daca trebuie.

Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h 30.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati cercuri de 8-10 cm.

Lasati-le sa creasca din nou timp de 1 ora.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.

Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.

Serviti imediat ! Alte retete de gogosi aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi poloneze- Paczki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de Corina33

Desert pariziene cu branza si stafide

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 18:33
Ce bune sunt!
la 18.03.2018, 18:39
Ce dolofane
la 18.03.2018, 18:39
Ce pofta mi-ai facut, tare bine arata !
la 18.03.2018, 19:11
la 18.03.2018, 19:31
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking