Ingrediente
- Humus reteta
- Naut fiert – 1 kg
- Praf de curry Kamis – 1 lingurita
- Pasta de curry verde – 1 lingura
- Pasta de susan (tahini) – 100 ml
- Apa de la naut – 1 polonic
- Chimion Kamis – ½ lingurita
- Curcuma Kamis – 1 lingurita
- Gheata – 4-5 cubulete
- Usturoi granulat Kamis – 1,5 lingurite
- Ceapa granulate Kamis – 1 lingurita
- Ardei kapia – 3 buc
- Ulei de masline – 120 ml
- Fresh de la 2 lamai
- Sare Kamis – dupa gust
- Piper alb Kamis – dupa gust
Pentru decor:
- Patrunjel proaspat – 1 leg
- Boia dulce Kamis – 1 lingurita
- Chimion Kamis – ½ lingurita
- Ulei de masline – 10 ml/portie
Mod de preparare
Humus reteta
Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline;
Pune-i in cuptor la copt;
Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva linguri.
Adauga uleiul de masline, pasta de susan (tahini), fresh-ul de la 2 lamai, pasta de curry verde, 2 linguri de apa de la naut, piper alb, usturoi granulat, ceapa granulata, praf de curry, curcuma, sare;
Blendeaza totul;
Scoate ardeiul kapia din cuptor;
Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;
Decojeste-i si inlatura semintele;
Pune-i in bol si adauga gheata;
Blendeaza totul din nou;
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|