Indian Chicken Curry

Postat de mirela0911 in Pui
18 Iul 2021 | 1037 vizualizari
Indian Chicken Curry

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si curiozitatea fiind mare, am zis sa incerc si eu reteta, desi aveam ceva emotii ca nu o sa ne placa si ramane nemancata. Asa ca am cautat pe net, am citit diverse retete si am adaugat de peste tot cate ceva. Asa a iesit acest Indian Chicken Curry care m-a surprins placut, dar nu numai pe mine, ci si restul familiei. 

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • 3-4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa galbena
  • 2 catei de usturoi feliati
  • 1 lgt pudra ghimbir (sau 2 lgt ghimbir proaspat, ras)
  • 1 lg curry
  • 1 lgt turmeric
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1/4 lgt piper proaspat macinat
  • 2 rosii taiate
  • 1 cutie conserva sos de rosii
  • 200 g iaurt gras
  • cateva buchetele de conopida
  • orez fiert pt servit

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune carnea. Se amesteca, se presara sarea si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, bine. Cand este gata, se scoate carnea pe o farfurie si se pune deoparte.

In cratita se adauga 1 lg de ulei si ceapa taiata marunt. Se gateste timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul feliat si pudra de ghimbir (sau proaspat daca aveti). Se gatesc impreuna 1-2 minute.

Se adauga apoi restul condimentelor: turmeric, curry, boiaua iute si piperul. Se amesteca totul pentru cateva secunde apoi se adauga rosiile decojite si taiate cuburi. Se amesteca. Se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute sa fiarba. La final se pune iaurtul si se mai lasa inca 5 minute la foc.

Conopida se rupe in buchetele mai mici, se spala si se lasa deoparte pana in momentul folosirii.

Se gusta sosul si se mai condimenteaza cu sare daca este nevoie, apoi se pun bucatile de carne inapoi. Se amesteca si se pune apoi si conopida. Se mai lasa inca 2-3 minute impreuna apoi se garniseste cu patrunjel. 

Separat se fierbe orezul al dente in apa cu sare si se serveste ca si garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Indian Chicken Curry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Pui Kiev

Postat de diaconta

Pui Kiev

Untul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca. In fiecare bucata de piept...

Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2021, 19:52
Ce bine am ajuns!
la 18.07.2021, 21:36
Cred ca si mie mi-ar placea, dupa ingredientele ce le vad in lista! Conopida nu mananc, in rest mi se pare o reteta chiar faina!
la 18.07.2021, 22:09
Tot imi place de aici !!! Mai putin cu domnul curry nu ma impac
la 18.07.2021, 23:44
la 19.07.2021, 10:34
Bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking