Ingrediente
- 250 g aluat foietaj,
- 1 ou,
- 200 g telemea de vacă,
- Sare, după gust,
- 50 g unt,
- 2 fire de praz,
- 1 lingură smântână grasă,
- Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)
Mod de preparare
Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două.
Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).
Între timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala cu puțină smântână. Totodată, smântâna îi dă și un gust mai fin.
Când inimioarele sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și se adaugă din crema de brânză.
Pentru decor, se folosesc frunze de ceapă verde.
Porții: 4
Timp de gătire: 15 min
Timp de pregătire: 15 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/inimioare-de-foietaj-cu-crema-de-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|