Lasagna cu carne de porc

Postat de mirela0911 in Lasagna
29 Oct 2017 | 23704 vizualizari
Lasagna cu carne de porc

O bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca cum exclama: hmmm! :X

Ingrediente

  • foi lasagna
  • 200 g cascaval

Pt. sosul de carne:

  • 600 g carne de porc tocata
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 500 ml suc de rosii

Pt. sosul Bechamel:

  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 900 ml lapte
  • sare dupa gust
  • 1 varf cutit nucsoara macinata

Mod de preparare

Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa sa se caleasca. Se adauga si morcovul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga carnea tocata, se amesteca si se lasa la calit pana se albeste. Se adauga pasta de ardei apoi sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cca 20 de minute.

Intre timp, se pregateste sosul Bechamel. Se incalzeste bine laptele. Se pune untul la topit, apoi se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna putin cate putin, amestecand cu un tel intre timp, laptele fierbinte. Se lasa pana se ingroasa putin. Se adauga sare dupa gust si nucsoara. Se ia de pe foc.

Intr-o tava (eu am folosit un vas de yena) se toarna vreo 2 polonice din sosul Bechamel, se asaza foile de lasagna una langa alta si se toarna din nou sos. Se pune un strat din sosul de carne si se acopera cu foi de lasagna. Se toarna din nou sos Bechamel, iar un strat de carne si din nou foi de lasagna. Se toarna peste ultimul strat de foi sosul alb, apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. 

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi, cca 40 de minute.

Se servesc cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2017, 18:51
as manca lasagna oricand chiar si acum asa ca ....pune repede masa ca ajung
la 29.10.2017, 18:51
Îmi place mult!
la 29.10.2017, 18:52
Mada, si eu as manca! Hai ca te astept!
la 29.10.2017, 18:53
Mena
la 29.10.2017, 18:54
Foarte bună, lasagna, mai ales cu cărniță de purcel!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking