Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty in Prajituri
21 Apr 2018 | 8463 vizualizari
Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 120 gr unt 82%grasime
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 gr coacaze deshidratate
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele, amestecam usor, apoi turnam compozitia in forme speciale (recomand pe cele de silicon, care nu necesita a fi unse cu unt si tapetate cu faina). Daca avem forme de silicon le asezam in tava mare de la cuptor. Punem formele la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumenesc usor pe margini.

Scoatem madlenele si le rasturnam pe un gratar la racit. Cernem deasupra zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert madlene cu lamaie si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza si agrise

Postat de Ksenya

Desert placinta cu branza si agrise

    Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.  Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana,...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar

Postat de simona72

Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar

Fructele se spala si se lasa sa se zvante. Rubarba se curata de coaja de la suprafata si se taie in bucati de 1,5-2 cm. Se amesteca cu 1 lingura Green Sugar si se lasa deoparte 10-15 minute. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2018, 18:52
Ce frumușele sunt!
la 21.04.2018, 18:57
la 21.04.2018, 19:56
la 21.04.2018, 20:59
Ce faineeee!
la 22.04.2018, 01:24
Ce dragute sunt

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking