Mamaliguta cu branza si smantana

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
9 Noi 2014 | 22865 vizualizari
Mamaliguta cu branza si smantana

Este una din mancarurile mele preferate, pe care o preparam aproape la fiecare sfarsit de saptamana. Pana acum doua dati, o ajutam pe Mary, mai mult cu privirea sa prepare aceasta mancare, iar apoi a zis sa incerc si eu sa fac mamaliguta ca nu-i mare lucru. Si am incercat, bineinteles sub indrumarea ei, dar azi nu i-am dat voie in bucatarie decat la final sa-mi dea ok-ul ca e gata mamaliguta de rasturnat. Si ca sa nu va mint, m-a ajutat si Dan la curatat ouale fierte. :))

Ingrediente

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • 50 gr unt
  • In plus, pentru servit:
  • 2 oua fierte, tari
  • 50 gr unt
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.

Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.

Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.

Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca de lipit se mai lipeste pe peretii vasului, aproximativ 20 de minute, apoi se adauga untul si se amesteca sa se distribuie uniform.

Cu o lingura metalica umezita in apa rece se desprinde usor mamaliga de pe peretii laterali ai vasului, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un platou.

Intre timp s-au fiert si ouale, circa 10 minute, apoi au fost tinute in apa rece, dar sparte usor din loc in loc, pentru a se curata mai bine.

Se unge un vas cu unt, apoi se pun alternativ felii de mamaliga, de branza si de oua, iar deasupra se adauga smantana.

Se serveste fierbinte!

Baietii nu vor sa serveasca, spun ca este prea calorica, dar mie imi place foarte mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

Postat de Oana

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in...

Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Postat de Doinavar

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu? Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 17:09
tare buna!
la 09.11.2014, 17:12
ce bine arata
la 09.11.2014, 17:14
la 09.11.2014, 17:15
like!!
la 09.11.2014, 17:17

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking