Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Postat de autodiag in Mancaruri de post
26 Mar 2020 | 8630 vizualizari
Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.

Ingrediente

  • 400 g urzici
  • 1 l apa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 40 g malai
  • 400 ml din apa in care au fiert urzicile
  • 2 fire de leustean verde

Mod de preparare

Se spala urzicile foarte bine.

Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din apa intr-o sita si se lasa sa se scurga.

Apa in care au fiert urzicile nu se arunca.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se calesc in ulei cu putina sare.

Urzicile se toaca si se freaca cu malaiul cu ajutorul unei spatule de lemn.  Dupa aceea, se pun peste ceapa si usturoiul calite impreuna cu zeama de la urzici, atat cat sa se poata fierbe malaiul si sa ramana o mancare scazuta. Se potriveste mancarea de sare.  La final, se adauga leusteanul verde tocat.

Mancarea de urzici frecate cu malai se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici frecate cu malai (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu marar

Postat de AndrutzaP

Tocanita de ciuperci cu marar

   Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri.    Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati...

Citeste continuarea

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Postat de panacris

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2020, 21:38
la 26.03.2020, 21:38
Delicioase si de sezon
la 26.03.2020, 21:56
Hmmm, nici după urzici numai pot să ies! Așa că le savurez virtual de la tine! Delicioase!
la 27.03.2020, 18:55
Buna!
la 28.03.2020, 09:01

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking