Minciunele

Postat de ela2015 in Dulciuri
28 Ian 2017 | 77788 vizualizari
Minciunele

Ca la bucatarasi acasa!   Bune, placute si spornice....vestitele minciunele, desertul copilariei noastre! La prepararea aluatului, am folosit reteta clasica de cozonac! 

Ingrediente

  • 500 gr. faina alba cernuta + 30 gr. pentru infainat masa de lucru;
  • 100 gr. unt moale (nu topit);
  • 50 gr. zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 100 ml. lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 1 lingurita cu zahar vanilat (facut in casa)
  • 200-300 ml. ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit.

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).

Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o lingurita de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca.

Intr-un bol mic, amestecam si omogenizam galbenusurile, sarea, smantana, zaharul pudra vanilat si restul de zahar brun.

Facem o "fantana" in vasul cu faina si turnam cele doua compozitii. Amestecam cu mainile, mai usor la inceput, iar pe parcurs mai energic, pana formam un aluat fin, dens, frumos.

Daca aluatul vi se pare lipicios (depinde foarte mult de faina folosita), mai punem cateva prize de faina si / sau ulei pana se leaga si nu se mai lipeste de maini.

Framantam aluatul maxim 30 de minute, dupa care il lasam la dospit, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua. Infainam suprafata de lucru (nu e un pas obligatoriu), intindem aluatul si incepem sa il decupam, in dreptunghiuri mai mici sau mai mari. In mijlocul dreptunghiurilor, facem cate o taietura mica si trecem un colt sau pe amandoua prin ea.

Intr-o tigaie (sau friteoza) incingem uleiul si punem "minciunele" la prajit, pe ambele parti, pana devin frumoase si aramii. 

Le scoatem pe servete absorbante. 

Le servim calde sau reci, simple, pudrate, cu creme, frisca, dulceata!

Spor si pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Retete similare

Desert minciunele

Postat de merisor67

Desert minciunele

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Postat de Constelatialeu

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Iata cum se prepara Reteta de minciunele, uscatele, crocantele Intr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 20:57
la 28.01.2017, 21:16
Waw .... ce bine arata ! Vreau si eu!
la 28.01.2017, 21:17
Ce pufosenii gustoase!
la 28.01.2017, 21:20
Bun gasit, Diana!
la 28.01.2017, 21:21
Multumesc, Georgiana! Te servesc cu mare drag!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking