Ingrediente
- 400 g aluat foitaj
- 7 mere, mai mici, mai mari
- 30 g unt 82% grasime
- 2 linguri zahar brun
- 1 portocala aproape intreaga, lipsa vreo 3 feliute
- 6 forme de tarte din silicon
- ceva imaginatie pentru ornat se poate si fara
Mod de preparare
Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns formele cu putin ulei si am asezat in fiecare forma cate un cerc pe care l-am intepat cu furculita. Separat am curatat de coaja merele, leam taiat cubulete mici, am pus la incins tigaia wok, am pus untul taiat bucatele mici, am adaugat bucatelele de mere si am stors zeama de portocala, am amestecat pret de 15 min, apoi am adaugat zaharul brun si am mai amestecat cca 10 mn. Am stins focul si am lasat sa se raceasca putin merele, apoi am umplut formele de tarta cu mere. Am decupat restul de aluat foitaj si m-am jucat un pic cu decorul, ce mi-a trecut prin minte. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am copt pana au inceput sa se rumeneasca frumos, n-am cronometrat exact timpul de coacere.. Se pot pudra cu zahar sau se lasa asa cum sunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|