Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
19 Oct 2018 | 3729 vizualizari
Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

Imi doream de mult timp sa incerc niste cosulete din cascaval cu diverse umpluturi. Am gasit la Gaby aceste aperitive frumoase si le-am pregatit si eu. Cosuletele nu le-am gatit in tigaie, ci la cuptor, apoi le-am pus pe pahare, cand sunt calde si inca se pot modela. Apoi le-am umplut cu crema de branza pe care o prepar eu de obicei (branza rasa, ceapa, unt si crema de branza cu smantana), iar pe cateva le-am umplut cu crema de branza si smantana amestecata cu chimen macinat. Le-am decorat cu legume proaspete cumparate de dimineata din piata. “Retete inspirate de toamna”

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • cascaval ras, dupa gust;
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 200 g branza de vaca;
  • 50 g unt la temperatura camerei;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 100 g crema de branza cu smantana Delaco;
  • Un varf de cutit chimen macinat;
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry;
  • o legatura ridichi;
  • cateva frunze de ceapa verde;
  • cateva masline negre si kalamata

Mod de preparare

 

Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4 cosulete mari si 4 mici.

Se dau la cuptor pana se rumenesc usor. Se scot si se modeleaza cat sunt calde, pe fundul unui pahar. Este de preferat sa nu le rumeniti prea tare, pentru ca se usuca si se crapa mai usor. Se pot modela si intr-o tava de briose.

 Pentru umplutura: intr-un castron se amesteca bine ceapa verde tocata foarte marunt cu untul, branza rasa, putina sare si crema de branza cu smantana. Umplutura este mai multa pentru ca am vrut sa umplu si doi ardei kapia, dar si aceste cosulete. Cateva cosulete (dintre cele mari) le-am umplut cu putina crema de branza cu smantana amestecata cu putin chimen macinat.

Se lasa cosuletele la racit pe forma pe care au stat, apoi se umple cu crema de branza.

 

Pentru decor: se folosesc legume proaspete spalate, taiate si masline.

 

Portii: 4

Timp total de pregatire: 40 min

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2018, 14:44
la 19.10.2018, 14:53
Pe placul meu...!
la 19.10.2018, 15:34
ce bun
la 19.10.2018, 19:42
la 19.10.2018, 20:16
Cat de faineeeee sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking