Ingrediente
- Pentru cosulete:
- cascaval ras, dupa gust;
- Pentru umplutura:
- 1 legatura ceapa verde;
- 200 g branza de vaca;
- 50 g unt la temperatura camerei;
- 1 varf de lingurita de sare;
- 100 g crema de branza cu smantana Delaco;
- Un varf de cutit chimen macinat;
- Pentru decor:
- cateva rosii cherry;
- o legatura ridichi;
- cateva frunze de ceapa verde;
- cateva masline negre si kalamata
Mod de preparare
Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4 cosulete mari si 4 mici.
Se dau la cuptor pana se rumenesc usor. Se scot si se modeleaza cat sunt calde, pe fundul unui pahar. Este de preferat sa nu le rumeniti prea tare, pentru ca se usuca si se crapa mai usor. Se pot modela si intr-o tava de briose.
Pentru umplutura: intr-un castron se amesteca bine ceapa verde tocata foarte marunt cu untul, branza rasa, putina sare si crema de branza cu smantana. Umplutura este mai multa pentru ca am vrut sa umplu si doi ardei kapia, dar si aceste cosulete. Cateva cosulete (dintre cele mari) le-am umplut cu putina crema de branza cu smantana amestecata cu putin chimen macinat.
Se lasa cosuletele la racit pe forma pe care au stat, apoi se umple cu crema de branza.
Pentru decor: se folosesc legume proaspete spalate, taiate si masline.
Portii: 4
Timp total de pregatire: 40 min
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|