Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67 in Mancaruri de legume
4 Iul 2018 | 5752 vizualizari
Musaca de vinete cu dovlecei

Musacaua este una din mâncărurile noastre preferate, în materie de carne tocată, iar de data aceasta, având din grădina mamei câteva vinete și câțiva dovlecei, am preparat o musaca de vinete și dovlecei, tare gustoasă, pe care o recomand cu toată încrederea.

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei medii
  • 1 kg carne tocată (vită + porc)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, galben
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce și iute
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 100 g mozzarella

Mod de preparare

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime.

Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape absorbante și le frigem pe grillul încins și uns ușor cu ulei, pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

Curățăm restul legumelor, le tocăm în cuburi mici și le călim în ulei încins, într-o tigaie adâncă, stropite și cu puțină apă.

Când sunt pătrunse, adăugăm carnea tocată și amestecăm intens pentru a se pătrunde carnea uniform.

Când și carnea este preparată, adăugăm pasta de roșii și asezonăm totul, după gust,  cu: sare, piper, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce și iute, mai lăsăm ingredientele 5-6 minute pe foc, apoi le lăsăm să se răcească, într-o sită, pentru a se scurge surplusul de grăsime.

Când amestecul de ingrediente este răcit, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt și asamblăm musacaua.

Ungem un vas de yena cu puțină grăsime, din cea scursă, așezăm un rând de vinete, presărăm puțină mozzarella, apoi întindem un strat din amestecul de ingrediente, un rând de dovlecei, iar mozzarella și tot așa până terminăm ingredientele.

Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și smântâna și turnăm amestecul deasupra ingredientelor din vas.

Dăm vasul cu musaca de vinete și dovlecei la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade C, sau până se gratinează frumos la suprafață.

O lăsăm să se tempereze și o porționăm, servind-o cu mare poftă, alături de murături sau o salată de legume.

Eu am avut și puțin piure de cartofi rămas din ziua anterioară și l-am adăugat ca prim strat la musacaua de vinete și dovlecei.

Pot să vă spun că a fost foarte bună și foarte sățioasă, v-o recomand cu mare drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de susu

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se...

Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de CenusaSasch

Musaca- Moussaka greceasca

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.07.2018, 15:49
la 04.07.2018, 15:51
Cu vinetele si dovleceii pe gril este o minunatie de musaca!
la 04.07.2018, 16:14
Delicios arata!
la 04.07.2018, 16:38
Arată foarte bine!
la 04.07.2018, 16:49
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking