Desert Musuroi de furnici cu oreo

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
18 Mar 2018 | 3125 vizualizari
Desert Musuroi de furnici cu oreo

Inspirat dupa vestitul musuroi de cartita. Eu si Maria am hotarat sa-l numim musuroi de furnici pentru ca a fost mic si pentru ca trebuia sa fac si o cartita pe el ca sa manance. Furnicile fiind mai mici, sunt si ele pe acolo, nu prea se zaresc, doar daca te uiti cu lupa. Nu stiu daca ati inteles ceva, dar musuroiul a fost foarte bun. Cu furnici cu tot.

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 85 g faina
  • 50 g biscuiti oreo
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 65 g zahar pudra
  • 8 biscuiti oreo
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri iaurt gras

Un cub ciocolata alba pentru ornat.

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam ciocolata topita. Adaugam biscuitii macinati si apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o forma cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pentru crema mixam spuma frisca, adaugam crema de branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si iaurtul. La final adaugam si biscuitii oreo maruntiti. Introducem crema la rece.

Taiem blatul in doua pe orizontala, lasand partea de jos mai groasa. Blatul superior il faramitam. Peste blat asezam crema sub forma unui musuroi si peste crema distribuim blatul faramitat. Pestre frimiturile de blat radem putina ciocolata alba.

Introducem la rece cel putin o ora, apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Musuroi de furnici cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura Petre Roman

Postat de miremirc

Reteta de prajitura Petre Roman

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si nuca

Postat de mirela0911

Prajitura cu mere si nuca

Se spala merele, se curata de coaja si se  taie cubulete  mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un  bol   se mixeaza  ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 17:45
la 18.03.2018, 17:59
Bun,bun!
la 18.03.2018, 18:22
la 18.03.2018, 18:37
Delicios!
la 18.03.2018, 19:34
Bun,bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking