Desert negresa cu cafea si nuci

Postat de privatelaura in Prajituri
22 Mai 2018 | 3376 vizualizari
Desert negresa cu cafea si nuci

Imi place tare mult cafeaua, iar deserturile cu cafea sunt speciale, cel putin pentru mine. Astazi, va prezint o reteta de negresa extrem, extrem de frageda si aromata, cu cafea si nuci. Trebuie sa asteptati sa se raceasca bine inainte de a o taia. Este cea pufoasa si fina negresa pe care am gustat-o vreodata.

Ingrediente

  • 180 gr unt
  • un praf sare
  • 180 gr zahar brut
  • 2 ouă
  • 2 lg cacao neagră
  • 250 gr făină
  • 1 vrf lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 120 ml cafea (puteti folosi indulcita dupa gust, eu am lasat-o neagra)
  • 200 gr smântână grasă
  • 1 lgta scorțișoară
  • 1/2 lgta cardamom
  • sos de cafea:
  • 100 ml cafea
  • 150 gr ciocolata cu lapte/ neagră
  • 200 gr miez nuci pecan (coapte usor)

Mod de preparare

Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi.

Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează.

Notă: Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.

Separat, se încorporează cafeaua în smântână, iar făina se cerne cu cacaua, bicarbonatul și praful de copt.
Peste compoziția de unt, se adaugă un sfert din cantitatea de făină, apoi jumătate din smântâna cu cafea, încă un sfert din făină, restul de smântână și la final, restul de făină.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează ușor, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru aproximativ o oră.
După ce s-a copt, se opreste focul, se lasă 2-3 minute în cuptor, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se tempereze de tot.

Atenție: Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.

Separat, se pun la încălzit 100 ml cafea, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește și se omogenizează sosul.
Negresa se glazurează cu acest sos, se garniseste cu miez de nuci pecan mărunțite grosier.
Se servește cu mare poftă la o cafea bună!
Este o negresă extrem de fragedă și pufoasă!
Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert eclere de casa

Postat de Lily_Musat

Desert eclere de casa

Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste...

Citeste continuarea

Desert prajitura Petra

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Petra

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2018, 16:39
buna buna
la 22.05.2018, 16:48
Imi place combinatia!
la 22.05.2018, 17:22
cata cioco
la 22.05.2018, 17:22
la 22.05.2018, 17:30

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking