Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Dec 2021 | 3802 vizualizari
Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Am vazut pe net aceasta negresa care mi-a cazut cu tronc. Nu a durat mult si am executat-o. Rezultatul: pentru mine e cea mai buna negresa de pana acum. Are un gust demential de bun!

Ingrediente

  • 500 g ricotta
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g arahide nesarate
  • 100 g migdale
  • 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)
  • 1 lg faina
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.

Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.

Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert brownie cheesecake

Postat de Corina33

Desert brownie cheesecake

Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Desert negresa cu bile de ricotta si cocos

Postat de Adele

Desert negresa cu bile de ricotta si cocos

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2021, 23:04
Tare bun!
la 08.12.2021, 23:19
Numai aromele ma incanta , dar daca m-as da la jumatate din ea ? )
la 08.12.2021, 23:45
la 09.12.2021, 08:44
Delicioasa!
la 09.12.2021, 09:15
Suna bine ,trebuie incercata

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking