Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Postat de merisor67 in Prajituri
19 Ian 2019 | 4181 vizualizari
Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu mulă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.

Ingrediente

  • Pentru blatde 23/36 cm:
  • 8 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 50 g nucă măcinată grosier
  • 120 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Cremă de ciocolată neagră:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de rom
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 300 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • Pentru krantz:
  • 50 g zahăr
  • 50 g miez de nucă

Mod de preparare

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de ciocolată peste nuca opărită și omogenizăm amestecul. Adăugăm și esența de migdale. Presărăm un praf de sare peste albușuri apoi le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci și omogenizăm compoziția, mixând la viteză mică. Scoatem mixerul și introducem o spatulă. Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm compoziția amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată. Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei și întindem compoziția de blat în ea. Dăm tava la cuptorul, preîncălzit în prealabil și coacem negresa din albușuri la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt. O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou sau o tavă. Pentru cremele de ciocolată, punem în două vase, pe foc și pe rând, frișca lichidă și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adăugăm ciocolatele în ea și amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate. Adăugăm și esențele în ele. Turnăm jumătate din crema de ciocolată albă, așa caldă, peste blatul de negresă și o întindem uniform cu o spatulă de tort. Dăm, apoi, cremele la rece, după care le mixăm până capătă volum și devin cremoase. Nu trebuie să le mixăm prea mult, că se întăresc și devin neuniforme. Crema de ciocolată neagră și krantzul le preparăm cât timp se coace blatul de negresă să scurtăm din timp. Pentru krantz, caramelizăm zahărul într-un ibric, amestecând continuu, iar când este topit, adăugăm miezul de nucă. Amestecăm bine nuca prin zahărul topit, apoi răsturnăm totul pe o hârtie de copt și întindem uniform nuca. Lăsăm krantzul să se răcească bine și îl măcinăm mai grosier. Eu îl macin cu ajutorul chopperului. Când glazura de ciocolată albă de pe blat se întărește, porționăm blatul de negresă în cuburi. Punem crema de ciocolată neagră în posh și creăm rotocoale cu ea, deasupra porțiilor de negresă. Deasupra acestora, creăm rotocoale din crema de ciocolată albă. Presărăm krantz peste prăjitură și o dăm la rece până în momentul servirii. A fost tare bună și de efect această negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, v-o recomand cu încredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert prajitura cu branza si fructe uscate

Postat de eumimi

Desert prajitura cu  branza si fructe uscate

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam branza sfaramata daca este proaspata sau data pe razatoare daca este mai tare. Adaugam faina, praful de copt, nuca de cocos, coaja rasa de portocala, nuca si...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2019, 19:15
Ce bine arataaaa!
la 19.01.2019, 19:16
Cat de bine suna si cum arata
la 19.01.2019, 19:17
Mulțumesc, fete dragi!
la 19.01.2019, 19:26
Eu inca n-am reusit consistenta aia de crema sa se modeleze atat de frumos
la 19.01.2019, 19:48
Arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking