Desert Norisorii Dianei

Postat de panacris in Dulciuri
16 Mai 2021 | 2522 vizualizari
Desert Norisorii Dianei

De când am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉, testez fel de fel de combinații! 😉 Eiii și am trecut la altfel de teste 😉 mai ales că Zmeișorii și Zmeișoara sunt la perioada fără zahăr și făină😉 Sau mărog, mai puțin zahăr și făină în deserturi! 😉 Așa că musai să mă adapatez. Eee, un pic de zahăr tot am scăpat, dar 2 linguri nu se pun 😉  Diana, Zmeișoara, a fost foarte încântată, așa că i-am dedicat și adjudecat acest desert ușor, răcoritor, de vară! 😉 Se încadrează numai bine în colecia de "retete pascale" 2021! ;)  

Ingrediente

  • Pentru mouse-ul de căpșuni:
  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr brun 2 linguri
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru mouse-ul de mango:
  • Mango 1 bucată,
  • Portocală 1 bucată,
  • Iaurt vegetal de fructul pasiunii și piersici 250 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru inserție:
  • Biscuiți Oreo 1 pachet, cca. 200 g.

Mod de preparare

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Se adaugă peste sosul de căpșuni, frișca pentru desert îndulcită, gelatin hidratată și se amestecă energic până ce se omogenizează, apoi se toarnă în forma de silicon, răcită în prealabil la congelator și se lasă la răcit în frigider cca. 30 minute.

Apoi se așează biscuții Oreo, în forma dorită, pe vertical sau orizontal.

Între timp se prepară crema de fructe portocalii.

Mango-ul și portocala curățată se pun în blender și se pasează până ce se obține un piure fin.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Apoi se adaugă iaurtul și gelatina, se amestecă energic, până ce se obține un piure fin și cremos, apoi se toarnă peste crema de căpșuni și inserția de oreo.

Prăjitura se lasă la congelator minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Înainte de servire, prăjitura se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou și se lasă la “încălzit” cca. 30 minute.

Prăjitura se ornează după gust și talent! Se servește ca atare sau cu adaos de frișcă! 😉

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Norisorii Dianei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Reteta de chec cu lamaie

Postat de gaby_d

Reteta de chec cu lamaie

Iata cum se prepara Reteta de chec cu lamaie: Preincalzeste cuptorul la 175 grade. Separa albusurile de galbenusuri. Imparte sarea in cele doua boluri.  Mixeaza albusurile...

Citeste continuarea

Macarons de ciocolată

Postat de ctlina

Macarons de ciocolată

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin. Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2021, 19:47
Ce bine arata! Oare imi da si mie Diana sa gust?
la 16.05.2021, 19:51
Waw! Arată minunat!
la 16.05.2021, 20:00
Da, Mirelaaa, mai facemmmm ! Abia ne-am pornit!
la 16.05.2021, 20:41
la 16.05.2021, 22:18

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking