Omleta cu cartofi rasi

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
30 Noi 2016 | 15718 vizualizari
Omleta cu cartofi rasi

Omleta este preparatul cel mai potrivit pentru mic dejun, după părerea noastră, mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc. Este preparatul pe care noi, băieții din casă, îl facem în fiecare weekend. De data aceasta, am ales să preparam omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.  

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.

Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.

Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi rasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de ela

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs....

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 10:15
Ai trecut la munca de jos... buna omuleta...
la 30.11.2016, 10:22
la 30.11.2016, 10:36
Buna !
la 30.11.2016, 10:41
A mai pus de-o porție ))
la 30.11.2016, 10:48
Vreau si eu o portie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking