Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

Postat de momo121 in Piine
24 Mar 2020 | 25588 vizualizari
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

Rețeta perfectă pentru a prepara pâine de casă proaspătă și delicioasă. Află pașii de pregatire și ingredientele simple pentru a-ți încânta familia cu aroma și gustul unei pâini proaspete, făcute chiar la tine în bucătărie. Dacă vrei să încerci această Pâine de casă, rețeta excelentă pentru un gust desăvârșit, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, drojdie și apă.

Ingrediente

  • Ingrediente Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit
  • 1 kg faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 600-700 ml apa calduta
  • 20 g sare
  • putin ulei

Mod de preparare

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

 Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o mana buna de faina, amestecam si lasam asa pana ce drojdia se activeaza, circa 10 minute.
      Dupa acest timp, turnam toata faina in bol si incepem sa framantam, obtinem un aluat lipicios, peste aluat punem si sarea si continuam sa framantam, mai adaugam apa daca este nevoie (eu am mai folosit inca 50ml din cele pastrate).
     Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare, deci nu adaugam faina!!!
    Continuam framantare ajutandu-ne de putin ulei pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si usor elastic.
    Pentru a pune aluatul la crescut, folosim o tava dreptunghiulara, pe care o ungem cu ulei. Turnam aluatul in tava, apasam usor pana acoperim toata tava, pe urma il impaturim in 3 parti, aducand capetele spre interior (adica intindem si pliem), acest lucru face ca painea sa aibe o textura frumoasa.
   Acoperim tava cu folie de plastic si lasam aluatul la tempertura camerei pana ce si-a dublat volumul (1 ora).
   Dupa aceasta ora, ne ungem palmele cu ulei si-l mai amestecam odata, apoi il impaturim din nou, lasandu-l alte 30 minute la crescut.

        In acest timp incalzim cuptorul la 250°C, fara ventilatie.

    In treapta de sus asezam gratarul cuptorului, deasupra puem o tava cu apa cat 2 degete si lasam ca apa sa clocoteasca, sa formeze aburi, abia atunci putem  baga aluatul in cuptor!!!

Pana se incalzeste cuptorul, ne ocupam de modelarea painii.

       Ungem masa de lucru cu putin ulei, rastunam aluatul, il intindem cu palmele pana obtinem un pastrat, adunam cele 4 colturi spre centru, apoi inca odata alte 4 colturi, strangem bine capetele, apoi
intoarcem aluatul cu fata in sus (obtinem o sfera frumoasa).
      Asezam coca de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o crestam, apoi o bagam in cuptorul bine incalzit la 250°C si plin cu aburi  pentru 20 minute, acest lucru face ca paine sa nu formeze prea repede coaja.
    Dupa ce s-au scurs cele 20 minute, scoatem tava cu apa din cuptor, reducem cuptorul la 200°C cu ventilatie pentru inca 30 minute.
    Painea este gata atunci cand ciocanim pe fund si suna a gol!!!

    Cand este gata, o scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca. Se poate pastra chiar si cateva zile intr-un stergar curat!
         Painea mea cantareste 1.400g :)

Este ideala pentru a pregati Reteta de sandwich cu salata de oua si somon afumat sau se poate servi cu Salata de vinete, chiar si cu 

Omleta cu branza si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine rulata, cu mac sau chimen

Postat de RODIMUR

Paine rulata, cu mac sau chimen

În vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald,...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si cascaval

Postat de LALY

Cornuri cu branza si cascaval

Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2020, 18:22
Ce frumoasă este...!
la 24.03.2020, 19:08
Ce rumena si frumoasa este !
la 24.03.2020, 19:11
la 24.03.2020, 20:02
Buna!
la 24.03.2020, 20:33
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking