Palanet cu branza si sunca

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
8 Noi 2019 | 1333 vizualizari
Palanet cu branza si sunca

O bunatate ce poate fi servita oricand si oriunde, alaturi de un iaurt sau doar simplu.

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 500-600 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 750 g branza framantata
  • 1 ou
  • 3 lg pline cu smantana sau iaurt
  • sare dupa gust
  • 1 oua
  • felii de sunca
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza ingredientele adaugand lapte putin cate putin atat cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elestic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Branza se amesteca impreuna cu smantana si oul pana devine omogena si cremoasa. Se adauga sare dupa gust. 

Se rupe cate o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda. Se unge pe mijloc cu 2 lg de branza si deasupra se asaza o felie de sunca. Se impatura aluatul asa ca la branzoici. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut apoi se dau la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Eu nu am mai avut rabdare si am intins aluatul intr-o foaie mare pe care am intins branza si am asezat feliile de sunca. L-am impachetat apoi in doua si l-am dat la cuptor. Indiferent cum se prepara sunt la fel de bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Drob de ied

Postat de simona72

Drob de ied

Pt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si...

Citeste continuarea

Pogacele cu leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.11.2019, 21:36
la 08.11.2019, 21:38
Nu știam de ”palanet”, probabil este o specialitate ardelenească, dar după cum văd și citesc, cred că este ceva pe placul meu...
la 08.11.2019, 21:41
Rodica, pe la noi asa se spune si se fac palanete cu branza, cu varza, cu ceapa, cu prune .... prin alte zone i se spune lichiu. Ma bucur ca iti place!
la 08.11.2019, 21:43
bun bun
la 08.11.2019, 22:32
Mi-am închipuit eu că este ceva din zonă... Nici de ”lichiu” nu știu, dar nu contează, sunt faine și-mi plac, după câte văd...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking