Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 1 lgt sare
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 500-600 ml lapte caldut
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 750 g branza framantata
- 1 ou
- 3 lg pline cu smantana sau iaurt
- sare dupa gust
- 1 oua
- felii de sunca
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se omogenizeaza ingredientele adaugand lapte putin cate putin atat cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elestic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Branza se amesteca impreuna cu smantana si oul pana devine omogena si cremoasa. Se adauga sare dupa gust.
Se rupe cate o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda. Se unge pe mijloc cu 2 lg de branza si deasupra se asaza o felie de sunca. Se impatura aluatul asa ca la branzoici. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut apoi se dau la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Eu nu am mai avut rabdare si am intins aluatul intr-o foaie mare pe care am intins branza si am asezat feliile de sunca. L-am impachetat apoi in doua si l-am dat la cuptor. Indiferent cum se prepara sunt la fel de bune.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|