Papricas de pui

Postat de merisor67 in Pui
29 Ian 2017 | 44723 vizualizari
Papricas de pui

Papricașul este o mâncare tradițională ungurească, asta toată lumea știe, preparată din carne de pui, multă ceapă, roșii, unt sau untură și multă paprika, în special dulce. Bineînțeles că fiecare, în casa lui, o prepară după bunul plac, eu de exemplu am exclus untura, am pus ulei. Nu că ar fi mai sănătos, dar am pus și puțină smântână și ar fi ieșit mâncarea prea grasă și calorică. A ieșit tare gustos acest papricaș de pui, ușor picant și ușor dulce, exact cum preferă ai mei mâncărurile.  

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept și pulpe dezosate)
  • 4 cepe potrivit de mari
  • 125 ml ulei
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 200 g pastă de roșii cu ardei
  • 200 ml smântână
  • 250 ml apă
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile.

Transferăm apoi, carnea în alt vas și în locul ei adăugăm ceapa tocată solzișori.

Adăugăm și câțiva stropi de apă și călim ceapa până se pătrunde bine și devine translucidă.

Imediat adăugăm boiaua de ardei și amestecăm intens, să nu se ardă, ci să pătrundă frumos în ceapă.

Adăugăm, apoi, pasta de roșii și ardei, iar când sosul începe să fiarbă, adăugăm și foile de dafin.

Între timp, ne ocupăm și de găluște.

Punem un vas cu puțină apă pe foc și un praf de sare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper, adăugăm apa minerală și încorporăm făina.

Când apa atinge punctul de fierbere, luăm, cu o lingura umezită în apă rece, din compoziția de găluște și o scufundăm în vas.

Procedăm așa până se termină compoziția și de fiecare dată umezim lingura în apă rece.

Lăsăm găluștele să fiarbă, până considerăm că sunt preparate cam trei sferturi, apoi stingem focul.

Peste sosul de pe foc, adăugăm carnea și completăm cu apă din vasul în care au fiert găluștele, până se acoperă carnea.

Când sosul începe să fiarbă, transferăm în el și găluștele.

Dacă mai este cazul, mai adăugăm puțină apă, dar urmărim să nu obținem un sos prea fluid.

Desfacem o lingură de făină in smântână, adăugând și o lingură, două de sos, apoi o amestecăm rapid în sosul de pe foc.

Amestecăm intens până se omogenizează, dar cu mare atenție să nu strivim găluștele.

Mai lăsăm papricașul de pui să fiarbă 6-8 minute, la foc încet, timp în care ii potrivim gustul cu ce considerăm că mai trebuie: sare, piper, eventual câteva rondele de ardei iute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.

Pare migălos acest papricaș de pui, dar în realitate nu este și merită preparat.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu

Papricas de pui cu galuste

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...

Citeste continuarea

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot

Aripile de pui le-am taiat in doua, le-am clatit bine si le-am pus in vasul slow cookerului Crock-Pot . Punem condimentele, stropim cu ulei de masline, apa cat sa acopere, adaugam si ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2017, 13:04
N-am facut niciodata, zau ca m-ai convins sa fac....arata tare bine..
la 29.01.2017, 13:17
bun bun
la 29.01.2017, 13:22
eu tot n-am incercat galustile de faina si vad ca si tu le faci . Tare bine arata mancarica ta
la 29.01.2017, 13:25
ce mult imi place,si eu fac tot cu galuste de faina
la 29.01.2017, 13:38
Am mâncat la Sighișoara și mi-a plăcutBine arată papricașul tău!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking