Desert pateuri cu branza dulce

Postat de RODIMUR in Dulciuri
22 Iun 2017 | 5238 vizualizari
Desert pateuri cu branza dulce

Pateurile sunt foarte agreate de toată lumea, calde sau reci, mai ales pentru că pot avea umpluturi diferite, dulci, sărate, sau picante. Din fericire, se găsesc foietaje de bună calitate în comerț și putem să facem foarte ușor acasă, orice fel de pateuri dorim.

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj Morărița (800 grame)
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci, bine scursă
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • esență de rom

Mod de preparare

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.

Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.

Se scoate din pachet foietajul (prima foaie), se întinde bine pe planșetă, se taie în formele dorite (pătrate, dreptunghiuri...) după care se pune cu lingurița, compoziție de brânză pe o jumătate din forma tăiată și se acoperă cu cealaltă jumătate. (Puteți observa toate aceste operațiuni în imaginile postate aici, la rețetă.)

Se procedează la fel până se epuizeză tot aluatul, iar pateurile se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit și când pateurile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor.

Se servesc calde (dar sunt bune și reci).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.  Intre timp, apa...

Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2017, 22:08
Sunt foarte bune! Si eu am obiceiul de a cumpara aluat de foietaj si a face aceaste pateuri, cu diferite umpluturi.
la 22.06.2017, 22:14
Îmi place, combinaţia e simplă, clasică, dar asta nu înseamnă că nu-s la mare căutare şi că, în cazul în care le ai, nu te bucuri imediat de o sănătoasă saţietate.
Bun!
la 22.06.2017, 22:44
la 22.06.2017, 22:46
Vă mulțumesc pentru aprecieri! Eu nu fac prea des, dar îmi propun, exact așa cum ai spus, Camelya, să le mai umplu și cu altceva. Fac multe preparate cu brânză, pentru că săptămânal cumpăr foarte multe produse lactate din piață (de vreo 20 de ani, de la aceeași persoană) și anume lapte (cu un caimac de 0,5 cm), smântână, brânză de vaci, de burduf, telemea, caș, unt...Atât de mult m-am obișnuit cu produsele ei, încât atunci când a vrut să-i facă vânzare unei prietene, mi-am dat seama că nu e de la ea și i-am spus...Oricum, în general, în casă eu sunt cu degustatul și nu mă înșel niciodată.
la 22.06.2017, 22:47
Mulțumesc frumos, Motănel!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking