Ingrediente
- 400 g penne
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 500 g piept de pui
- 2 roșii
- 1 cană apă
- 2 linguri smântână
- ulei de măsline
- cașcaval
- mozzarella
- cimbru, piper, chili
- pesmet
Mod de preparare
Preparăm pennele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de măsline. Când devine cristalină, adăugăm 1/2 cană cu apă și pieptul de pui spălat și tăiat mărunt. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adăugăm morcovul tăiat marunt. Lăsăm amestecul pe foc până când morcovul s-a înmuiat.
Adăugăm roșiile tăiate cuburi și restul de apă.
Acoperim vasul cu un capac și lăsăm legumele și carnea să se gătească pentru 5-6 minute.
Adăugăm smântâna, condimentele și cașcavalul răzuit. Pentru a îngroșa sosul (la nevoie), adăugăm 2 linguri de făină amestecate cu 4 linguri de apă. Lăsăm sosul pe foc mic pentru 10-15 minute.
După ce s-a răcit sosul, îl amestecăm cu pastele și le punem într-o tavă tapetată cu ulei și pesmet. Presărăm pe deasupra cașcaval ras și feliile de mozzarella.
Dăm tava la cuptor, la foc mare, până când cașcavalul s-a topit și a căpătat o culoare arămie.
Yuuum! Parcă simt mirosul delicios doar văzând aceste poze. Poftă bună vă doresc și mult spor pentru că sigur veți fi provocate să mai preparați rețeta încă de cel puțin 3 ori haha:))!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|