Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella

Postat de Meea in Penne
20 Iul 2017 | 19777 vizualizari
Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella

Pe cuvântul meu că această rețetă de paste este chiar foarte foarte, foaaaarte bună! Am făcut-o acum câteva săptămâni și am postat-o pe InstaStory. De atunci am observat ca fooarte multe dintre voi ați îndrăgit această rețetă și doriți să o preparați și voi pentru cei dragi, așa că m-am hotărât să o scriu în detaliu pe blog.
          Și să nu vă mai spun ca deși sunt ceel mai mare fan al pastelor, când aud la fiecare 2-3 zile ”fă iar niște paste dinalea cu pui”, parcă simt că îmi crește tensiunea. Îmi place ca de fiecare dată să încerc ceva nou, doar că așa este însă când mănânci ceva deosebit de bun: MAI VREI! Accept acest lucru și trec la treabă! N-am încotro dacă vreau sa îmi meargă bine haha:)).
*P.S. Dacă nu vreți să faceți rețeta asta de cel puțin 5 ori, eu zic să nu o faceți deloc, niciodată! Hhhaha:)) GLUMESC, desigur!

Ingrediente

  • 400 g penne
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 500 g piept de pui
  • 2 roșii
  • 1 cană apă
  • 2 linguri smântână
  • ulei de măsline
  • cașcaval
  • mozzarella
  • cimbru, piper, chili
  • pesmet

Mod de preparare

 Preparăm pennele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de măsline. Când devine cristalină, adăugăm 1/2 cană cu apă și pieptul de pui spălat și tăiat mărunt. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adăugăm morcovul tăiat marunt. Lăsăm amestecul pe foc până când morcovul s-a înmuiat.
Adăugăm roșiile tăiate cuburi și restul de apă.
Acoperim vasul cu un capac și lăsăm legumele și carnea să se gătească pentru 5-6 minute.
Adăugăm smântâna, condimentele și cașcavalul răzuit. Pentru a îngroșa sosul (la nevoie), adăugăm 2 linguri de făină amestecate cu 4 linguri de apă. Lăsăm sosul pe foc mic pentru 10-15 minute.
După ce s-a răcit sosul, îl amestecăm cu pastele și le punem într-o tavă tapetată cu ulei și pesmet. Presărăm pe deasupra cașcaval ras și feliile de mozzarella.
Dăm tava la cuptor, la foc mare, până când cașcavalul s-a topit și a căpătat o culoare arămie.    
Yuuum! Parcă simt mirosul delicios doar văzând aceste poze. Poftă bună vă doresc și mult spor pentru că sigur veți fi provocate să mai preparați rețeta încă de cel puțin 3 ori haha:))!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu carne de pui, la cuptor

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...

Citeste continuarea

Paste cu pui la cuptor

Postat de Bucataras

Paste cu pui la cuptor

Pune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2017, 19:45
O portie calda as servi si eu!
la 20.07.2017, 20:35
Bună ar fi o porție!
la 20.07.2017, 20:54
Ce mult imi plac...
la 20.07.2017, 22:39
la 21.07.2017, 03:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking