Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
28 Iul 2013 | 118970 vizualizari
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Astazi va prezentam acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post. Pe langa cremozitatea orezului, se adauga si savoarea data de legume, astfel ca acest pilaf cu legume este o mancare gustoasa si satioasa. Daca vrei sa prepari acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, morcovi, ardei gras si patrunjel.

Ingrediente

  • Ingrediente Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post
  • 1 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • putin ulei

Mod de preparare

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Spalam orezul si il punem intr-un vas.

Punem o parte de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.

Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ceapa o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.

Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.

Oprim focul, adaugam patrunjel verde tocat, lasam putin la racit si servim.

Buna si de post este si reteta de Cartofi in sos de rosii cu usturoi serviti cu Castraveti murati sau cu Gogosari in sos de mustar cu otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Postat de autodiag

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se...

Citeste continuarea

Orez cu mazare si porumb

Postat de MotanLaOale

Orez cu mazare si porumb

Orezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Mazarea se fierbe si se scurge. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 23:16
Ce frumos arata!
la 28.07.2013, 23:18
O portie pentru maine ca imi place mult!
la 28.07.2013, 23:22
O portie si pentru mine
la 28.07.2013, 23:25
bun de tot!
la 28.07.2013, 23:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking