Pizza de post

Postat de RODIMUR in Pizza
30 Noi 2018 | 4279 vizualizari
Pizza de post

Cine îndrăgește acest preparat italian, nu trebuie să sufere, în Post, pentru că și în această perioadă poate să prepare mâncarea preferată. Nu este vorba doar despre legume, care se găsesc mereu, dar acum putem găsi și cașcaval de post. Gândindu-ne la ingredientele sale, vom ști să nu abuzăm de el, dar putem să facem o excepție, măcar o dată, în Post. Din ingredientele de mai jos am făcut o pizza de o porție într-o tavă cu diametrul de 28 cm.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 100 grame de măsline tăiate
  • 50 grame de cașcaval de post
  • 4-5 linguri de suc de roșii
  • 1 linguriță de oregano
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa călduță și după ce se dizolvă drojdia și zahărul, se încorporează toată făina și la urmă se adaugă uleiul. Se mai frământă puțin pentru uniformizare, se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă vasul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Cât timp aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele pentru umplutură.

Se curăță ciupercuțele, se spală în câteva ape și se feliază frumos.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și semințe, după care se taie julienne.

Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta pe care s-a presărat făină și se mai frământă puțin, ca să se elibereze bulele formate.

Se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm și se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia cu 2-3 linguri de suc de roșii și se adaugă ciupercile, ardeii și ceapa.

Se răzuie cașcavalul, se presară oregano și se adaugă măslinele feliate.

Deasupra se toarnă încă 2-3 linguri de suc de roșii și se dă pizza la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.

Când pizza s-a rumenit ușor, se scoate din cuptor și după 1-2 minute se porționează și se poate servi deja. Cine vrea, poate să adauge suc de roșii, la servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza de post cu tofu

Postat de rocsi_1612

Pizza de post cu tofu

Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si...

Citeste continuarea

Pizza de post

Postat de AlexTeacher

Pizza de post

Dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin; Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule; Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2018, 20:20
Foarte buna pemtru o zi de post si nu numai
la 30.11.2018, 20:24
Așa este, Claudia! Am păpat-o toată, imediat ce am scos-o din cuptor, pentru că mi se cam făcuse foame...
la 30.11.2018, 20:30
O bunatate!
la 30.11.2018, 20:33
Mulțumesc frumos, Buni!
la 30.11.2018, 21:00

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking