Desert placinta cu banane si crema de migdale

Postat de ctlina in Prajituri
18 Mar 2018 | 2512 vizualizari
Desert placinta cu banane si crema de migdale

In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia  Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei. Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante. Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce. Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html

Ingrediente

pentru o placinta

  • 2 foi de aluat foietaj
  • 80 g turta dulce - 4 felii
  • 1 banana
  • 70 g pudra de migdale
  • 30 g nuca de cocos rasa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de rom
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale.

Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele.

Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt.

Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina.

Deasupra puneti feliile de banana si turta dulce.

Acoperim cu a 2 a foaie, taiem marginile si sudam. Decoram cu aluatul ramas.

Ungeti placinta cu galbenusul de ou batut..

Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 30 de minute.

Faceti gauri cu o scobitoare sau un semineu dn hartie de copt in centru.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu banane si crema de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Prajitura cu prune

Postat de mena29

Prajitura cu prune

 Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 18:20
buna
la 18.03.2018, 18:21
la 18.03.2018, 18:35
Cred că e tare bună...!
la 18.03.2018, 18:52
Mie imi plac foarte mult istorioarele care preced retetele tale, mereu aflu cu cate ceva nou....
la 18.03.2018, 18:53
multumesc Cleme merci la toti

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking