Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Postat de oanapl in Mancare copii
24 Sep 2022 | 6957 vizualizari
Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Ce ziceți de o plăcintă frumoasă și gustoasă? Gașca mea a devorat-o imediat. Va prezentam Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu. Se folosesc ca si ingrediente: faina, oua, branza, ardei

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu:
  • pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 20 ml ulei (1 lingură)
  • 1 gălbenuș
  • 9 g sare
  • 220 - 240 ml lapte călduț
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți sau 1 linguriță cu vârf usturoi granulat
  • sare
  • -pentru uns plăcinta:
  • 1 gălbenuș bătut cu o linguriță de lapte
  • semințe de chimen, susan, mac - la alegere

Mod de preparare

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși și ultimii 40 ml) și se amestecă cu drojdia și zahărul și se lasă 10 minute să crească, apoi se adaugă făina și se amestecă. Se adaugă uleiul și oul bătut și se frământă un aluat potrivit de moale. Frământarea se poate face cu robotul, folosind cârligul special, sau cu mâna și durează cam 5-7 minute. În funcție de făina s-ar putea să nu fie nevoie de tot laptele sau, dimpotrivă, să trebuiască suplimentat cu 20-25 ml.

Se lasă aluatul la dospit pentru 30-40 de minute – în castron, acoperit cu folie de plastic, într-un loc ferit de curenți. Eu l-am pus în mașina de pâine deoarece mi s-a părut prea rece în casă.

Se pune brânza de vaci într-un castron și se adaugă oul, sarea și usturoiul tăiat felii și se pasează compoziția cu un blender vertical. Se adaugă ardeiul gras tocat cubulețe mici și sare după gust și se amestecă ușor.

Se taie aluatul în 2.
Se întinde pe hârtie de copt prima foaie de aluat cu sucitorul până ce ajunge la un disc cu diametrul de cca. 25-30 cm. Este un aluat care se lucrează ușor, nu se lipește și nu se rupe. Se mută cu grijă foaia în tava mare a cuptorului (33 x 42 cm), transferând hârtia de copt. Se decupează aluatul cu ajutorul unui inel reglabil sau se pune un capac și se taie în jurul lui pentru a obține o foaie perfect rotundă.  Se toarnă umplutura de brânză peste aluat și se nivelează uniform cu o spatulă.


Se întinde similar și a doua parte de aluat obținând o foaie identică cu prima. Se acoperă cu ea plăcinta apăsând-o ușor cu palma ca să se lipească bine de umplutură. 
Se pune un pahar sau un bol mic în mijlocul plăcintei. Acesta va marca mijlocul florii. Cu un cuțit bine ascuțit se împarte plăcinta în 4. Fiecare sfert se taie iar in 2 (optimi) și încă o dată în 2 (șaisprezecimi). Deci se obțin 16 petale. Se răsucește apoi fiecare petală de 2 ori astfel încât se obține o spirală.
Se îndepărtează bolul din centru. Se bate un gălbenuș cu o lingură de lapte și se unge plăcinta cu o pensulă moale. Se presară plăcinta cu susan și se acoperă cu o folie de plastic care să nu-i atingă suprafața (o pungă sau un sac de plastic) și se lasă la dospit 20 de minute. Între timp se pune cuptorul la încins la 170 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta medie la cele pe gaz.
Se coace plăcinta pentru 40-45 de minute la 170 C sau până când se rumenește frumos. Se lasă să se răcorească 10 minute și se servește.

Vezi si reteta de Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Rulouri pizza din foi Yufka

Postat de gospodariu

Rulouri pizza din foi Yufka

 Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta taiat in patratele.    Se suprapun cate 2-3 patrate unse cu ulei unele peste altele,iar apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2022, 15:46
la 24.09.2022, 17:14
Mulțumesc Motanel!
la 25.09.2022, 22:06
Cred ca a fost un deliciu !
la 26.09.2022, 09:04
Interesanta!
la 26.09.2022, 19:48
Așa este Cleme!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking