Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl in Prajituri
24 Noi 2017 | 4557 vizualizari
Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

tarte si placinte rumenite si iscusite Această rețetă delicioasă am văzut-o la Rocsi. Eu am adăugat în plus și pere și a ieșit super delicioasă. Vă invit să o încercați și voi. Mulțumesc pentru rețetă Rocsi! :-*

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mari
  • 4 pere mici
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru umplutura de brănză:
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • In plus:
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul:

Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi pui treptat laptele călduț și frămânți până aluatul devine omogen, elastic și ușor lipicios.

Acoperi aluatul, îl lași să dospească la loc cald timp de o oră.

Eu am făcut aluatul în mașina de pâine. Am pus laptele călduț, apoi am adăugat sarea, zahărul, untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, făina cernută și drojdia. Mașina a frământat timp de 25 de minute și apoi aluatul a dospit și a crescut timp de 50 de minute.


Umplutura de mere și pere:
Speli merele și perele, le cureți de coajă și le tai cuburi potrivite. Le pui într-o tigaie, adaugi zahărul, scorțișoara și le călești, câteva minute, până când scade zeama și fructele se înmoaie, apoi le lași la răcit.

Umplutura de brânză:
Pui brânza într-un castron, apoi adaugi cu oul, zahărul esența de vanilie și esența de lămâie și le mixezi cu ajutorul unui blender vertical.


Aluatul dospit îl împarți în două.
Presari făină pe masa de lucru, iei prima bucată de aluat și întinzi cu sucitorul o foaie potrivit de groasă, în formă de dreptunghi.
Marginile de pe lungime le tai fâșii pe ambele părți, mijlocul rămânând intact.
Pui pe mijloc jumătate din brânză, o întinzi, iar deasupra adaugi jumătate din compoziția de mere cu pere, pe care le distribui uniform.
Închizi capetele, apoi începi să împletești fâșiile tăiate, una din dreapta, una din stânga și tot așa până termini.
La fel procedezi și cu cealaltă bucată de aluat, apoi transferi plăcintele în tava tapetată cu hartie de copt.
Le lași la crescut 15 minute, apoi le ungi cu amestecul de gălbenuș și lapte, cu ajutorul unui penson.
Introduci plăcintele în cuptorul preîncălzit la180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos.
Când sunt gata, le scoți din cuptor, le acoperi cu o bucată de hârtie curată, apoi cu două prosoape groase și le lași așa până se răcesc, pentru a deveni fragede.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta impletita cu branza, pere si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Pandispan cu visine

Postat de diaconta

Pandispan cu visine

Am separat galbenusurile de albusurile oualor. Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste. Am adaugat apoi alternativ laptele...

Citeste continuarea

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Postat de mirela0911

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2017, 16:39
Foarte bună împletitură!
la 24.11.2017, 16:41
Interesant si cu branzica
la 24.11.2017, 17:05
ce buna, veeai su eu
la 24.11.2017, 17:13
Ce bine arata!
la 24.11.2017, 18:54
Yami!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking