Desert placinta invartita cu branza si stafide

Postat de ctlina in Prajituri
18 Mar 2018 | 2483 vizualizari
Desert placinta invartita cu branza si stafide

O placinta invartitata crocanta si delicioasa. Am invartit-o in functie de forma de copt folosita. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/placinta-invartita-cu-branza-si-stafide.html

Ingrediente

  • 8-12 foi de placinta
  • 500 g de branza de vaci proaspata
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • 100 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 2 oua
  • vanilie pudra
  • 25 g de unt topit

Mod de preparare

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine.

Puneti vanilia si stafidele.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm).

Derulati foile de placinta.

Puneti 2-3 foi una peste alta.

Puneti  deasupra 1/4  din crema de branza in lungime si rulati .

Repetati operatia de 4 ori, veti obtine 4 rulouri lungi.

Asezati-le in forma unsa, unul dupa altul.

Ungeti-le bine cu untul topit.

Dati la cuptor timp de 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.

Calduta este excelenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa

Cuburi "Kinder Pingui"

Foi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de Constelatialeu

Prajitura Petre Roman

Crema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 18:34
Foarte bune sunt învârtitele...!
la 18.03.2018, 18:40
aHHH CE BUNA AR FI
la 18.03.2018, 18:43
Deliciu, mai ales fierbinte, nu conteaza ca-i invartita , rasucita sau zdrentuita....
la 18.03.2018, 19:12
la 18.03.2018, 19:32
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking