Ingrediente
- Tava 24/20 cm
- blat
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 3 linguri ulei
- un praf de sare
- 1 pliculet finesse coaja de lamaie
- Umplutura
- 400 g branza de vaci scursa bine
- 75 g smantana grasa 25-30% grasime
- 100 g zahar brun
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 70 g stafide aurii
- nuca macinata
Mod de preparare
Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit.
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina, amestecand usor de jos in sus, la finam punem si coaja de lamaie.
Umplutura: Branza dulce, galbenusurile,zaharul,smantana, esenta, sarea le omogenizam bine, apoi adaugam si stafidele.
Asamblare. In tava tapetata cu hartie de copt turnam cam jumatate din compozitie si nivelam apoi adaugam umplutura si o nivelam iar la final restul de blat. Nivelam bine si presaram nuca macinata. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, eu am cuptor electric si am setat functia care este simbolizata cu 2 linii paralele ( cuptoarele electrice difera de la o firma la alta, eu v-am spus cum e la mine) am setat timpul de cca 1 ora . Dupa 30 min am asezat deasupra tavii o folie de aluminiu sa nu se arda nuca. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de data asta astept cuminte sa se raceasca.....desi miroase tare imbietor.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|