Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2019 | 3717 vizualizari
Aperitiv pogaci cu jumeri

Aveam niste jumeri care nu prea se mancau si am zis ok, nu-i nimic, o sa le stea foarte bine in niste pogaci. Au iesit grozav de bune, pentru pachetul la scoala sau serviciu langa un iaurt sunt perfecte. Ca sa nu mai zic ca sunt bune de servit si langa o bere ... :D Am presarat deasupra lor seminte de chimen, de susan, chimen macinat si fulgi de chilli ca sa impac toate gusturile. Din cantitatile date mi-au iesit 80 de bucati.

Ingrediente

  • 400 g jumeri
  • sare, piper, boia iute dupa gust
  • 800 g faina
  • 2 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • ~500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lg untura
  • 1 ou pentru uns
  • seminte de chimen
  • seminte de susan
  • chimen macinat
  • fulgi de chilli

Mod de preparare

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei.

Intr-un bol se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se incalzesc usor 150 ml lapte, se adauga zaharul si vreo 2 lg de faina apoi se pune drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Se toarna amestecul peste faina, se pun ouale batute si untura. Restul de lapte se incalzeste usor.

Se amesteca compozitia si in functie de cum cere aluatul, se toarna lapte putin cate putin. Dupa ce se obtine un aluat ce se poate framanta, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta cu mana cca 10 minute. Se lasa pe masa la dospit jumatate de ora, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Se intinde aluatul in forma patrata cu o grosime de 4-5 mm. Se unge cu o parte din pasta de jumeri si se impacheteaza asa cum se vede din poze, o parte se indoaie spre dreapta, se acopera cu partea cealalta, apoi de sus se indoaie pana la jumate si se acopera cu restul. Se lasa pe masa, se acopera cu prosopul si se lasa la dospit 15 minute. Se intinde din nou, se unge cu partea a doua de pasta si se impatura la fel ca prima data. Se lasa din nou la dospit si se unge si impacheteaza din nou.

Dupa ce a dospit, se taie in doua aluatul pentru a lucra mai usor. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma patrata si cu o grosime de 5 mm. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza cerculete care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se bate oul bine apoi se ung cerculetele. Deasupra se presara seminte de chimen, chimen macinat, seminte de susan sau fulgi chilli. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau se urmaresc pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu se arda.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pogaci cu jumeri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911

Aperitiv pogaci cu jumeri

Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2019, 18:28
Ce bine arata!
la 17.02.2019, 18:28
bune bune
la 17.02.2019, 19:22
la 17.02.2019, 19:28
Foarte bune! Și eu îmi tot propun să fac (anul acesta am făcut doar cu brânzeturi) și sper să fac înainte de a intra în post...Problema, la noi sunt jumările, care nu se prea găsesc...
la 17.02.2019, 19:49
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking