Ingrediente
- 500 g brânză dulce de vaci
- 6 ouă
- 150 g smântână
- 100 g zahăr măcinat
- Esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 50 g făină
- 200-300 g cireșe
Mod de preparare
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două.
Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se adaugă cireșele și se omogenizează ușor.
Se toarnă crema de brânză în tava unsă cu unt și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute.
Când trece testul cu scobitoarea, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și se desface inelul de la tavă. După ce se răcește complet se porționează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|