Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

Postat de Constelatialeu in Prajituri
15 Ian 2021 | 1985 vizualizari
Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

''Retete festive de iarna''

Ingrediente

  • Blat -tava 34/23 cm
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 150 g nuca prajirta si macinata
  • Crema
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • piure de piersici - piersicile dintr-un borcan de 800 g cu compot de piersici
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar farin
  • Krant ( am facut mai mult ca-mi place sa mai si rontai )
  • 200 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite

Mod de preparare

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins cuptorul la 170 grade si am bagat tava la copt pentru 20-25 min, nu mai mult ca se usuca blatul prea rau. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit. Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara am asezat blatul racit si m-am apucat de crema.

Crema : Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul farin si mascarponele. Foile d egelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am pus ouale intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si am batut bine cu un tel, am pus in blender piersicile din compot si le-am mixat, apoi le-am adaugat peste oua. Am asezat castronul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu cca 7-8 min, apoi am adaugat ciocolata. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit toata. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema de piersici. Crema de piersici am incorporat-o in crema de mascarpone . Am lasat cca 30 min dupa care am turnat crema peste blat si am lasat prajitura la rece cateva ore.

Krant: Am pus zaharul intr-o craticioara si am amestecat continuu sa nu se arda, devine amar daca se arde rau, cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat alunele prajite, le-am incorporat bine in zaharul ars, am uns un fund cu ulei si am turnat tot amestecul pe fund, intinzand bine pe toata suprafata fundului, am lasat sa se raceasca bine. Apoi am maruntit krantul si l-am presarat peste prajitura. Am portionat prajitura a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Magdalene cu lamaie si afine

Postat de privatelaura

Magdalene cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama. Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte....

Citeste continuarea

Negresa cu crema de dovleac

Postat de oanapl

Negresa cu crema de dovleac

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2021, 00:19
la 16.01.2021, 08:44
buna, buna!
la 16.01.2021, 10:10
Delicioasa!
la 16.01.2021, 11:02
Ce te-ai mai prăjiturit!
la 16.01.2021, 11:19
Mmm...bun cu kranz!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking