Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci

Postat de Constelatialeu in Prajituri
16 Ian 2021 | 4813 vizualizari
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci

''Retete festive de iarna''

Ingrediente

  • Foi - tava 36/25
  • 8 oua
  • 350 g margarina rama
  • 250 g zahar farin
  • 280 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet amoniac stins cu otet
  • Crema vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon
  • 250 g unt 80 % grasime
  • esenta vanilie
  • Crema de nuci
  • 160 ml lapte
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 150 g ciocolata neagra callebaut
  • 100 g zahar
  • 150 g unt cu 80 % grasime
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura
  • ciocolata topita7u

Mod de preparare

Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga  faina si  amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza in amestecul de margarina, oua si faina. Se imparte in 3 parti egale amestecul, intr-o parte de adauga si cele 2 linguri de faina . Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se intinde blatul cat mai uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace cca 10 min. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua foi. Se obtin 3 foi, doua albe si una cu cacao, foile nu sunt foarte groase.

Crema de vanilie: Galbenusurile cu zaharul si cu amidonul se amesteca, apoi se dilueaza cu lapte, se pune vasul pe baie de abur si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc, se adauga si esenta de vanile, apoi de acopera cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei, se da la rece. Untul la temperatura camerei se mixeaza bine, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie racita, se mixeaza, se procedeaza asa pana ce se termina de incorporat toata crema de vanilie.

Crema de nuci : Laptele si zaharul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata si se lasa pana ce se topeste toata ciocolata. Se trage de pe foc si se adauga nuca macinata , apoi se incorporeaza untul moale si esenta de rom.

Asamblare : Tava se imbraca in folie alimentara, se aseaza prima foaie alba in tava, se intinde o parte din crema de vanile, mai mult de jumatate din crema, peste crema se aseaza foaia cu cacao, se preseaza putin, se intinde crema de nuci, peste care se aseaza foaia alba, se preseaza putin sa se faca aderenta cu crema, se intinde si restul de crema de vanilie. Se lasa la rece cca 30 min, apoi se decoreaza cu ciocolata topita. Se lasa  prajitra la rece pana adoua zi cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2021, 00:18
la 16.01.2021, 08:43
ce bine arata!
la 16.01.2021, 10:11
Delicioasa!
la 16.01.2021, 11:02
Vai, ce prăji ai făcut!
la 16.01.2021, 11:18
Ce combinatie delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking