Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta cu numarul 900!!!

Postat de miha in Prajituri
15 Dec 2011 | 17474 vizualizari
Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta cu numarul 900!!!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar 
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura, incat am zis ca musai e s-o incerc si cu blat de tort, cu pandispan de cacao mai exact. Ca e bun, moale si pufos si nu trebuie insiropat. ;)

Va doresc o zi frumoasa si va invit la o felie de prajitura, virtuala sau nu...fiecare dupa cum poate...:))) sa sarbatorim impreuna un 900 delicios. :))

Blat:

Intr-un vas punem cacaoa si turnam deasupra apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.

Blatul de pandispan racit se taie in 2, obtinand astfel 2 blaturi subtiri. Apoi fiecare blat se taie in 2 pe lungime, obtinand 4 blaturi inguste si subtiri.

Am folosit doar 3 din ele, celalalt au vrut piticii sa-l pape ca atare si nu i-am putut refuza. :)

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim prajitura cu frisca batuta si bilute de ciocolata. Dam la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta cu numarul 900!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (116)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muffins cu mere si scortisoara

Postat de cristeena20

Muffins cu mere si scortisoara

- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si...

Citeste continuarea

Eclere

Postat de Dea_Dea

Eclere

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2011, 10:08
vrei sa ma corupi si pe mine la crema de mascarpone
la 15.12.2011, 10:11
Daca pot...de ce nu?
la 15.12.2011, 10:17
uai mama ce pufoasa e....si eu vreau
la 15.12.2011, 10:18
Eu deja m-am dat pe brazda nu trebuie sa insisti
la 15.12.2011, 10:26
Mihaela ma bucur ca te-ai dat pe brazda.

Vezi toate comentariile (116)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking